Tuesday, November 1, 2011

E-LAPORAN V11.6



1. E-LAPORAN (SEKOLAH) V11.6 2011 Sila klik

2. E-LAPORAN (KELAS) V11.6 2011 Sila klik

Terima di atas kiriman untuk menyelesaikan masalah.

Version ini diharapkan :
1. Cetakan sijil boleh diselaraskan dengan paparan menu dipaparkan. Untuk memudahkan print berwarna ataupun tidak.
2. Membetulkan segala keralatan yang ada. Terutamanya bahagian data cetakan sijil.

Maaf zahir batin

14 comments:

test said...

pastikan semua kesilapan teknikal ni dibaiki sebelum digunapakai...ini akan mengakibatkan masa banyak terbuang dengan hal remeh temeh ini

Anonymous said...

terima kasih.

test said...

RALAT:
RUMUSAN (E-SEK)

APAKAH MAKSUD (KHATAM BIG)
-Kenapa colume [khatam BIG] datanya dilinkkan dari KHATAM BIG IQRA? / ekelas TAHUN 6

-Kenapa colume (khatam alquran dalam sukatan) datanya dilinkkan dari KHATAM BIG AL-QURAN dalam rumusan e-kelas? TAHUN 6

sedangkan dalam pengisian data e-kelas, mana-mana murid yg membaca alquran (khatam BIG) markahnya antara 20-40 (A)

test said...

RALAT:

KENAPA KESALAHAN MENGISI DATA PADA E-KELAS TIDAK DIPAPARKAN DALAM RALAT? CONTOHNYA TIDAK DIISIKAN (AGAMA 1 )

Anonymous said...

Salam tuan, boleh tak sekolah yang sudah membuat laporan dalam v11.5 hanya update ke versi yang baharu..?

Ainulmardhiah78 said...

Salam... dengan kecanggihan sistem data secara online yang dilaksanakan KPM sekarang ini seperti SAPS, SPBS... apa kata elaporan j-QAF juga dibuat secara online atau diserap terus dalam aplikasi SAPS dan diisi oleh guru yang mengajar subjek j-QAF bagi sesuatu kelas. Dengan itu, KPM dapat pantau pengisian data secara online dan terus oleh guru yang mengajar sendiri

Anonymous said...

tolonglah buat perisian yg profesional. jgnlah buangkan masa orang dgn perisian yang mcm ni.. upahlah orng yang betul2 pakar dlm programing.. kalau tak da duit buatlah kutipan derma ngan cikgu jqaf kat malaysia ni RM 10.. saya sanggup... tak tahan lg gn aplikasi mcm ni

Anonymous said...

perisian memang teruk,lambat dan menyusahkan,tidak mesra pengguna,sya sokong pernyataan diatas,banyak masa terbuang menggunakan sistem ini dan banyak ralat yang tidak sepatutnya

Anonymous said...

betul tu.. memang menyusahkan. lepas satu-satu versi sampah.. dari dulu sampai sekarang nak kena masukkan password.. ada orang nak sangat ke masukkan data ni sampai nak kena ada password?

Anonymous said...

menyusahkan ke? biasa saja..setahun 2 kali je pengisian...spbs pengisian tiap bulan, nak ke kalau pengisian jqaf tiap bulan pencapaian melalui online?? ;-)

Anonymous said...

Salam, tuan... Tahniah diucapkan di atas aplikasi e-pelaporan yang dibangunkan. Saya ingin mencadangkan kpd pihak tuan agar bangunkan aplikasi mengunakan ms access. Ini kerana ianya lbh ringan dan tidak memerlukan masa yang lama sewaktu generate

Anonymous said...

bagi sekolah yg murid tidak ramai tiada masalah saya rasa...TAPI bagi sekolah yg kelas dan murid nye ramai ianya agak membebankan guru yg ditugaskan untuk menghantar elaporan tersebut...ini kerana guru tersebut perlu mengumpulkan dan mengutip dari semua guru yg memasukan data kedalam elaporan kelas mereka...kemudian perlu import eksport kedalam ESEKOLAH..

Jika tidak mempunyai laptop yg benar2 laju sudah pasti proses menjadi semakin lambat...selain kedapatan guru2 yg sengaja buat acuh tak acuh utk mengisi markah kelas mereka...guru2 ni memang tak rase ape2 kalau mereka buat mcm tu sebab yang pi menghadap ke PPD bukan mereka...sehinga ade yg bergaduh2 disebabkan pengisian elaporan ini...mereka ini juga tahu tiada apa yg boleh dilakukan pada mereka jika tidak mengisi bahagian kelas mereka...

Yang kene menjawapnya adalah guru yang mengumpul, mengimport eksport tu la kat PPD nnti.....

Anonymous said...

assalamualaikum..mcm saya pulak bila time elaporan perlu dibuat semua guru2 tengok kite ni seolah2 kite ni mendatangkan kesusahan kepada mereka...padahal saya hanya jalan kan tugas ja pun...dengan mereka yang nak tak nak buat tu dah biasa dah saya hadapi...huh memang menyakit kan hati betoi bile berhadapan dengan orang2 mcm ni....

Anonymous said...

SISTEM YANG SANGAT MENYUSAHKAN DAN MEMBEBANKAN!!!

Sampai bila BPI nak guna sistem e-Pelaporan ni?Setiap tahun ada je perubahannye...Bila tersilap klik habis hilang semua data2 yang di isi dengan penuh jujur...Bila dah hilang data,faham2 la guru terpaksa isi markah tembak je.Pembangun sistem ni tak boleh fikir ke kebanyakan guru isi markah ni main tembak2 je.

Sistem ni jugak penuh dengan kerumitan nak klik sana lepas tu klik sini.Nampak macam hebat tapi sebenarnya hanya sampah.Tak boleh ke bangunkan dalam bentuk laman web macam sistem SAPS tu?Sedangkan SAPS tu ringkas mudah je..Sistem ni terlampau menyusahkan!!!!

 

PAUTAN MINI




 

KOKURIKULUM

SOCUT PERAK SCOUT MALAYSIA PUTERI ISLAM PBSM KRS

My Blog List

Recommended Gadget

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads

Followers

About Me

Abu Ruqaiyah, Tn. Hj. Mohamad Sahrin Bin Kadmo. Salah seorang pereka elaporan program j-QAF untuk kegunaan pihak Sekolah, PPD, JPN & BPK.