Wednesday, October 26, 2011

E-LAPORAN V11.5 2011



1. E-LAPORAN (SEKOLAH) V11.5 2011 Sila klik

2. E-LAPORAN (KELAS) V11.5 2011 Sila klik

ATAU

1. E-LAPORAN V11.5 2011 Sila klik

ATAU

1. E-LAPORAN V11.5 2011 Sila klik

13 comments:

Admin said...

Penambaikan ke V11.5 :
1. Satus
Contoh :
Jika pengisian tidak lengkap akan keluar X1K.
Jika Pengisian tidak diperlukan, akan keluar RALAT1K.

2. Papan Utama Rumusan ada perubahan untuk melihat KPI dengan lebih jelas.

Admin said...

Lebih baik untuk update data untuk keesahan dan cetakan di peringkat Sekolah dengan tepat. Termasuk ESATU HINGGA ESEKOLAH.

Admin said...

CONTOH RALAT
1. Murid bukan Islam dengan Kod 5, sepatutnya tiada pengisian dalam Amali Wuduk. Akan tetapi pengisian diisi dengan MC (Menguasai Cemerlang). Justeru, status RALAT1X.
2. Murid Islam dengan Kod 2, sepatutnya tiada pengisian dalam Bahasa Arab kerana mengambil Bahasa Cina. Akan tetapi pengisian diisi dengan markah. Justeru, status RALAT1X

Anonymous said...

kalau guna versi esekolah 11.1 baru2 ni ada masalah ke?

saya dan kebanyakan guru rasanya dah siap buat import eksport untuk dihantar laporan 1hb Nov nanti. Janganlah tiba2 hari nak hantar disuruh semua buat semula time tu juga. Ada baiknya pemberitahuan seperti ini dimaklumkan awal dengan cara yg lebih efisien supaya tidak membazirkan masa guru2.

Anonymous said...

lebih baik versi baru ni di releasekan masa guru2 tgh buat verifikasi..takpun lepas verifikasi..baru la betul.

Siti said...

Bg yang dh buat kat v11.1 boleh x guna kaedah eksport kemudian update ke v11.5..saya dh buat dan berjaya tapi takut ada masalah kt esekolah pulak..kalau x de problem alhamdulillah la..

imtiazhusna on October 27, 2011 at 8:45 AM said...

salam ustaz saya ada masalah bile nak print sijil, ada nama murid yg tak sama dengan keputusan, no kp pun berlainan.

Admin said...

Pengguna version sebelum ini, boleh digunakan dengan tiada catatan kesalahan.

Lebih baik untuk diupgradekan/ diupdatekan ke version terkini dengan tujuan tersebut:
1. Untuk melihat KPI dengan lebih jelas.
2. Keesahan data.
3. Memastikan pengisian lengkap dengan tiada ralat dan salah.

sahabat on October 27, 2011 at 6:20 PM said...

Salam ustaz..
Bagaimana menyelesaikan masalah ralat bagi murid yg berpindah..Data Jun murid seramai 20 orang, tapi bulan Oktober 19 orang..bila nama dipadam,ia akan menjadi ralat untuk bulan Jun pada semak kesalahan.

Admin said...

Jawapan untuk sahabat
Sila emailkan ke msahrin76@yahoo.co.uk untuk tindakan

Insan said...

Saya berharap sangat e-laporan ditukar kepada format database kerana mudah untuk edit budak yang berpindah. Melalui format ini, kalau ada sorang pindah kita terpaksa edit semua nama. Harap maklum. Kemudian, tiada sistem undo, kalau silap sikit je kena taip semua balik. Harap maklum. Terima kasih

cuai said...

versi 11.6 tak de ke? versi 11.5 ni ada masalah link.. mana dia penambahbaikan?

Anonymous said...

Salam...
Bagaimana dengan murid yg belum menguasai cemerlang tetapi sederhana saja?Kalau nak letak Belum Menguasai, murid bole melakukan dengan bimbingan... Mengapa tak diwujudkan Menguasai Sederhana lagi ustaz??

 

PAUTAN MINI




 

KOKURIKULUM

SOCUT PERAK SCOUT MALAYSIA PUTERI ISLAM PBSM KRS

Recommended Gadget

  • ads
  • ads
  • ads
  • ads

Followers

About Me

Abu Ruqaiyah, Tn. Hj. Mohamad Sahrin Bin Kadmo. Salah seorang pereka elaporan program j-QAF untuk kegunaan pihak Sekolah, PPD, JPN & BPK.